Általános tudnivalók

Fontos tudnivalók kontaktlencse viseléshez

 • Legalább félévente végezzen látásvizsgálatot megfelelő szakemberrel kontaktlencse viselés esetén valamint első kontaktlencse vásárlásakor feltétlenül!
 • Az Önnek megfelelő kontaktlencse paraméterei általában eltérnek a szemüvegének paramétereitől!
 • Ne vásároljon olyan típusú, márkájú lencsét, amelyet korábban nem próbált szemorvosával!
 • A kontaktlencse viselésre vonatkozó tudnivalókért forduljon hozzá, ne az internetről szerezze be az információit!

Felelősség

 • Tudomásul veszem, hogy a kontaktlencse-viseléshez elengedhetetlenül szükséges a rendszeres, szemész szakorvos vagy optometrista által végzett vizsgálat és konzultáció, és ezt nem pótolhatja más forrásból szerzett információ. A vizsgálat és konzultáció elmulasztása vagy az ebből eredő helytelen kontaktlencse használat súlyos, esetenként visszafordíthatatlan következményekkel járó szem- vagy látáskárosodást okozhat. Kijelentem, hogy elmúltam 18 éves, és panaszmentes kontaktlencse viselőként a kontaktlencsét 6 hónapnál nem régebbi, szemész szakorvos vagy optometrista által adott javaslatnak megfelelően rendelem meg. Az általam a rendelés során megadott információk megfelelnek a valóságnak és a javaslatban foglaltaknak. A kontaktlencse viselése alatt legalább félévente vizsgálaton veszek részt, illetve probléma esetén haladéktalanul szemész szakorvoshoz vagy optometristához fordulok. A fentiek elmulasztásából eredő károkért teljes felelősséget vállalok.

Vásárlásra vonatkozó információk

 • A vásárlás menete megegyezik egy szokásos webshopéval. A weboldalunkon szereplő árak tartalmazzák az ÁFA-t.

Pénzvisszafizetési garancia

 • A vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás nélkül elállhat, AMENNYIBEN A TERMÉK BONTATLAN CSOMAGOLÁSÚ. Ennek módjáról a vásárló és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól a Kormány 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A vásárló az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállás joga az üzleteinkben történő személyes, illetve a partner pontjainkban történő átvétel esetén is gyakorolható. A vásárló az elállási nyilatkozatát A https://optilens.hu/kapcsolat oldalon található elérhetőségünk valamelyikén teheti meg.

  Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásáról a vásárlónak saját költségén kell gondoskodnia. Az elállással érintett terméket utánvétellel nem küldheti vissza, utánvételes átvételt az O3 Optika Kft. nem teljesít. Ezeken kívül a vásárlót az elállás kapcsán semmilyen más költség nem terheli.

  Ha a vásárló eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a vásárlói elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is.

  Az vásárló nem gyakorolhatja elállási jogát az oldalunkon szereplő legtöbb termék esetében, amennyiben a terméket felbontja egészségvédelmi illetve higiéniai okokból !